"Ako Nišlije ne žele, Kraljevčani žele aerodrom"

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić pozvao je najviše državne zvaničnike da kažu šta je potrebno da bi se razvijao aerodrom Morava u Lađevcima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

12:14

Foto: Youtube, screenshot

“Želim da pozovem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijersku Anu Brnabić da dođu u Kraljevo i da nam kažu šta je potrebno da zajednički uradimo na izgardnji pristupnih saobraćajnica, infrastrukturnih priključaka, nadogradnje poletno-sletne staze kako bi aerodrom Morava u Lađevcima konačno proradio”, izjavio je Terzić.

On je kazao da je grad spreman da finansijski učestvuje, da dâ sve što može iz budžeta i ako treba da se zaduži da bi aerodrom proradio.

“A onda ćemo sve ono što smo uložili dati državu jer ona treba da upravlja ovim aerodromom, to je interes Kraljevčana, da ljudi dolaze, da turisti dolaze iz inosstranstva u Vrnjačku Banju, na Goč, Kopaoni, da vide naše manastire Žiču i Studenicu, srednjovekovni grad Maglić”, naveo je Terzić.

Kako je naveo, aerodrom je potreban i “da možemo da prodamo naše šljive, jabuke, maline, da konačno fabrike koje će ovde nastati posle decenija stagnacije, Tai grupa i Leoni, mogu da izvoze svoju robu preko aerodroma Morava u Lađevcima”.

“Mene ne zanima ni grad Niš ni šta Nišlije misle o prenosu svoijine na republiku. Ja znam da Kraljevčani hoće da imaju aerodrom i da je najbolje da ga vodi država, profesionalni mendžment koji će da uveća broj putnika a ne da mi ovde izaberemo partijskog moljca da prima veliku platu. Ako Nišlije ne žele, Kraljevčani žele”, naveo je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: