"Gradi se BG-Požega, a niko nije ni sanjao"

Srbija je najveći napredak ostvarila u oblasti ekonomije, što je konstatovano i u izveštaju EK, i to mora da pohvali svako, izjavio je Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

08:44

Foto: Thinkstock

Predsednik Srbije je istakao da će do kraja godine javni dug biti manji od 52 odsto BDP-a.

"Najveći napredak je na polju ekonomije. Kada sam postao predsednik vlade, plate u Srbiji su bile 340 evra, a danas prosečne plate već su 425 evra. Pre kraja godine biće između 480 i 500 evra", rekao je Vučić na RTS.

Budžet Srbije, kaže, i dalje beleži suficit i to treću godinu zaredom.

"Nikada to Srbija nije imala, sada treću godinu zaredom imaće suficit", naveo je Vučić.

Srbiji, ističe, više nisu potrebni nikakvi veliki krediti, a pre kraja godine prevremeno ćemo otplatiti još 700 miliona dolara kredita.

"Smanjujemo i dalje javni dug. Kada sam postao predsednik vlade javni dug je bio 77 odsto BDP, danas je 57, biće manji od 52 odsto do kraja godine. Time ostavljamo našoj deci za budućnost mnogo bolja vremena. To su za nas ključna pitanja", ističe Vučić.

Istovremeno je u Srbiji, kako je rekao, za nekoliko godina izgrađeno auto-puteva koje nismo izgradili u prethodnih 70 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: