"Ako neće Srbiju u Nišu, okej je, ali preuzmite odgovornost"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će ići u Niš 25. aprila, kako je najavio, zbog otvaranja novog pogona Leonija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

08:11

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je naveo da će tom prilikom vrlo rado razgovarati s građanima koji protestuju zbog niškog aerodroma.

Kaže da Srbija nikoga neće terati da na silu uzme novac i razvija se, te da građani moraju da preuzmu odgovornost za takve odluke.

"Idem u Niš, naravno, da objasnim građanima, jer svi zajedno smo uradili mnogo za Niš - dobio je najlepši Klinički centar, to nije samo od novca Nišlija, već svih građana Srbije, dobija auto-put do Sofije, uskoro kreću radovi prema Merdaru i Prišitni, dobio je šest novih fabrika, idem da otvorim Leoni, više od 2.000 radnika tu radi", nabrajao je.

Neko je, primetio je Vučić u sredu uveče na RTS, sve to počeo da gradi i zida kako nikad nije bilo i na sve je to, kaže, ponosan.

"Idem na razgovor s Nišlijama, nemam problem s tim i kako god da se dogovorimo, kao i u slučaju kosovskog pitanja, narod će imati poslednju reč. Moje je da predložim šta mislim da je najbolje, i to posle teške borbe, a ne posle spavanja do 1 i glupih pitanja Međunarodnom sudu pravde i ćutanja na jednostano proglašenje nezavisnosti", poručio je.

I, kako je rekao, i ako narod neće to što ima da im kaže, nema problema...

"Neko drugi će tada morati da snosi odgovornost. A to u Nišu je najtupaviji protest, tupaviji od onog koji su organizovali Janković i Jeremić, kad je trebalo navodno da postavim Jankovića za premijera, Ovde je pitanje da nešto što je društvena svojina prelazi u društvenu svojinu. Jer, izlečili smo Niš od dugova i vi sad hoćete onome ko ima para i želi sve najbolje tom aerodromu, vi kažete da vam to ne treba", naveo je Vučić, dodajući da se tu pominju neke fiks ideje o tome da se sve radi zbog nekih Rusa ili ko zna koga.

A reč je, dodaje, o ulaganju u NIš, ali, kako kaže, ako to građani ne žele, Srbija će da ulaže tamo "gde nas ljudi hoće, gde hoće svoju Srbiju".

"Vi nećete svoju Srbiju, hoćete neke iz tamo nekih ambasada da vam poomažu , uzmite to...ništa nećemo na silu. Ali, isto tako narod onda mora da preuzme odgovornost. Ja te glupe razloge ne razumem, ali ako nećete, ti koji tako odluče moraće da sutra polože račune sugrađanima", rekao je Vučić

Poručio je da nam je danas više nego ikad potrebna ozbiljnost, a da s druge strane građani mogu da budu sigurni da će mir i bezbednost biti očuvani i da će Srbija ići napred bez obzira na to koliko to budu želeli neki i na zapadu i na istoku.

"Napredak ćemo braniti na svaki način", poručio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: