Dobili licence: Kad kreće proizvodnja jeftinih kamiona u Srbiji?

Čehoslovak grupa”, koja je preuzela kruševački “14. oktobar”, do sada je potpisala ugovore sa 206 radnika.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.04.2018.

17:52

Dobili licence: Kad kreće proizvodnja jeftinih kamiona u Srbiji?
Jedan od èeških modela (Foto: Epa/OLIVIER ANRIGO)

Kompanija je dobila sve potrebne licence Ministarstva odbrane i u naredna dva meseca će krenuti dalja proizvodnja, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Kako je rekla, važno je da “14. oktobar” što pre stane na noge i da što pre krene prizvodnja, jer važna za naš BDP.

"“Pratimo to, kao što pratimo i, na primer, privatizaciju Galenike, da vidimo da li investitori koji su kupili kompanije, stvarno ispunjavaju sve ono što je bilo dogovoreno i obećano u procesu privatizacije, da ne bi imali procese kao što je bio Magnohrom, da neki privatni partner u stvari potpuno uništi kompaniju”", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu.

Podsetila je da je “Čehoslovak grupa” preuzela “14. oktobar” i otvorila novi pogon u oktobru, kada je u Kruševcu obeleženo i 100 dana rade vlade koju vodi.

Dodala je da je od “14. oktobra”, kao i od kraljevačkog “Magnohroma”, ostalo malo, ali je važno da se oni revitalizuju, da se ljudi ponovo zaposle i da se pokrene proizvodnja u tim preduzećima.

“"U '14. oktobru to ide dosta dobro. Ostajemo kao vlada na raspolaganju da to ide što je brze moguće i da vidimo 2018. i 2019. godine i rezultate u odnosu na BDP”", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: