"Za mesec novi bulevar, BG na vodi po planu"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da radovi na projektu “Beograd na vodi” teku po planu i da će građani za oko mesec dana videti novi bulevar.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.04.2018.

09:29

Foto: Thinkstock

Taj bulevar spajaće, kako je naveo, Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

"To je bulevar koji će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod", dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, građani mogu da vide da se prve dve kule u ''Beogradu na vodi'' završavaju, da se grade treća i četvrta kula, kao i tržni centar i Kula Beograd u okviru koje će biti “Sent Ridžis hotel”.

Vesić je naveo da pored Brankovog mosta, takođe, počinje izgradnja hotela, te da će se raditi i rekonstrukcija hotela “Bristol”.

Gradski menadžer je istakao da je ''Beograd na vodi'' najveći i najvažniji projekat za Beograd jer predstavlja investiciju od 3,5 milijardi evra.

''Beograd na vodi će obezbediti srpskoj prestonici mesto na investicionoj mapi Evrope. 'Beograd na vodi' je omogućio da velike infrastrukturne projekte, koji su decenijama bili na čekanju, pokrenemo sa mrtve tačke'', naglasio je gradski menadžer.

On je podsetio i da se preseljava Železnička stanica na Prokop i naveo da će železnička pruga do kraja godine biti izmeštena iz centra grada.

Dodao je i da su započeti radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

Govoreći o rešavanju problema sa listama čekanja u vrtićima, Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednom periodu uraditi sve da gradska javna preduzeća sa više od 1.000 zaposlenih u krugu preduzeća obezbede vrtić.

''Tako ćemo olakšati život majkama i roditeljima jer će moći da povedu decu sa sobom kada krenu na posao i smanjiti listu čekanja u mnogim opštinama'', naveo je Vesić.

Kako je rekao, prošle godine je u okviru projekta “Mreža škola” adaptacijom prostorija u osnovnim školama obezbeđeno 1.500 mesta u vrtićima.

''Pre nekoliko godina smo u sistem uveli privatne vrtiće, a ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da vrtić sada mnogo manje košta nego pre četiri godine. Naš cilj da nijedno dete ne čeka mesto u vrtiću. Nadam se da će naš primer sa vrtićima u javnim preduzećima slediti i republička preduzeća'', kazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: