Šta diže cene zakupa na Adi?

Javno preduzeće "Ada Ciganlija" nastavlja da ulaže u vizuelni identitet omiljenog izletišta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

13:54

Šta diže cene zakupa na Adi?
(Foto: Thinkstock)

Tako će biti otvorene ponude za drvene tipske kućice, koje će od ove sezone krasiti deo Savskog jezera. Ideja je da u naredne tri godine ova novina bude proširena duž celog šetališta. Međutim, zakupce će to koštati više nego do sada.

Prvih devet kućica biće raspoređeno na pojedinim lokacijama, koje će naknadno biti objavljene. Zasada se ne zna da li će se u njima naći i prodavci kokica, ali izvesno je da će pod krovom drvenih objekata biti mali privrednici.

"Do sada je postojala praksa da oni koji zakupe prostor na jezeru donose svoju tezgu", kaže za Večernje novosti Miodrag Jović iz "Ade Ciganlije". - To se nije baš najbolje uklapalo u okolinu, ali pronašli smo rešenje. Želimo da unificiramo kompleks, pa su drvene kućice namenjene za prodaju voća, ceđenih sokova, suvenira, nakita, grafike, ali i drugih proizvoda.

Ponude zainteresovanih firmi za obezbeđivanje ovih posebnih objekata biće danas stavljene na sto. Komisija će ih razmotriti i odabrati najpovoljniju. Do 1. maja kućice površine oko tri kvadrata trebalo bi da budu završene i postavljene na Adi.

Uprkos dobroj nameri preduzeća da unapredi izgled izletišta, zakupcima to možda neće ići naruku. Njihov ugovor za prodaju proizvoda ističe 30. aprila, a da li će se saradnja sa preduzećem nastaviti, zavisi od visine najma koju Ada bude odredila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: