"Kao da je u rukama Nepala a ne Srbije, petljaju se iz sveta"

Predsednik Aleksandar Vučić osvrnuo se na negodovanja zbog preuzimanja niškog Aerodroma, ističući da se građani ponašaju kao da je u rukama Butana ili Nepala.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

10:13

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vučić je rekao da se ponašaju kao da je u rukama neke strane države, a ne Srbije, dodajući da po Ustavu Aerodrom Konstantin Veliki pripada državi.

On je istakao i da oni protestuju zbog izmišljenog, a ne partijskog pitanja.

"Nije partijsko pitanje, to je izmišljeno pitanje jer nemaju šta da rade", dodao je on.

Vučić je rekao da ne može ništa da kaže pošto je potpisao da ne sme da iznosi tajne, ali i da se čak i u ovakvoj stvari "petljaju čudni faktori", ne samo iz zemlje, a kako navodi imaju dokaza "koliko hoćete".

"Počeće da govore u narednom periodu ko je sve, gde i kako ih pozivao da se izazovu nemiri", istakao je on.

"Što bi u regionu i svetu bio interes da to ide normalno", upitao je Vučić.

On je demonstracije nazvao "tupavim", i da ih ne razume, osim što traže da sa većeg i boljeg konja padnete na onog koji finansijski ne može da vas podrži.

"A kada vidite da postoje oni iz instranstva koji podržavaju i žele da podstaknu te demonsracije shvatim da sam zgrešio to što je Srbija nezavisna zemlja u odlučivanju", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: