"Rusija mora biti prisutna u Srbiji"

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić kaže da Srbija želi snažnije prisustvo ruskog kapitala u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.04.2018.

19:13

Foto: Thinkstock

"Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo", rekao je Nikolić tokom sastanka s potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom i pozvao rusku stranu da više predlaže projekte.

Nikolić je, navodi se u saopštenju, naveo da bi značajan korak ka mnogo boljim odnosima u budućnosti bilo poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji kao i mogućnost da se srpski studenti zaposle u Rusiji nakon završetka studija.

Rogozin, koji je i ;kopredsednik srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, pozvao je srpske zvaničnike da češće imaju direktne kontakte s ruskim kolegama da bi jačala privredna saradnja i naveo da podržava veće prisustvo srpskih radnika i privrednika na ruskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: