Vučić o “slučaju aerodrom”: Idem u Niš, rešavamo sve

Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro posetiti Niš, kao što je najavio, zbog dešavanja posle odluke da se niški aerodrom dâ državi na upravljanje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2018.

17:32

Vučić o “slučaju aerodrom”: Idem u Niš, rešavamo sve
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Idem u Niš uskoro i rešavamo tamo sve", rekao je kratko Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome da neki opozicionari odlaganje sednice Skupštine grada Niša na kojoj je trebalo doneti tu odluku vide kao svoju pobedu, kaže: "Neka se raduju".

Sednica niškog parlamenta na kojoj je trebalo da se glasa o sudbini Aerodroma “Konstantin Veliki” odložena je u petak i najavljen odlazak Vučića.

Predsednik Srbije je prošle nedelje demantovao je da Srbija ima obavezu prema koncesionaru za aerodrom “Nikola Tesla” da usporava razvoj niškog aerodroma.

Gradsko veće Niša usvojilo je preporuku Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore aerodrome “Konstantin Veliki” državi 30. marta ove godine.

Građani Niša su na tu odluku burno reagovali, organizujući seriju protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: