Mihajlovićeva: Ne manipulišite oko aerodroma

Opozicione stranke najpre treba da se obaveste o rezultatima koje je Srbija ostvarila u vazdušnom saobraćaju u prethodne tri godine, pre neistinitih tvrdnji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2018.

19:38

Mihajlovićeva: Ne manipulišite oko aerodroma
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručila je opozicionim strankama da se najpre obaveste, umesto što pokušavaju da manipulišu građanima neistinitim i zlonamernim tvrdnjama.

"Samo kompletne neznalice ili zlonamerni mogu da kažu da Vlada koja je u 'Konstantin Veliki' uložila 3,6 miliona evra i podigla niški aerodrom sa 1.335 putnika u 2014. na više od 331.000 putnika u 2017, guši ovaj aerodrom", istakla je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi.

Još je neverovatnija tvrdnja o gušenju konkurencije među aerodromima u Srbiji, kad tek u prethodnih nekoliko godina imamo dva aerodroma koja uvode nove linije, beleže rast putnika i razvijaju se, dodala je ona.

Zorana Mihajlović je naglasila da je krajnje zlonamerno da neko plaši građane Niša da će morati da putuju do Beograda da bi leteli avionom.

"Aerodrom 'Konstantin Veliki' niko neće spakovati i odneti iz Niša, letovi će se nastaviti, zaposleni na aerodromu ostaju na svojim radnim mestima, a kompanije koje lete sa niškog aerodroma zadržaće ugovore koje i sada imaju", kaže Mihajlovićeva.

Ona naglašava da sve što Vlada Srbije radi - radi da bi se sačuvalo ono što je na niškom aerodromu do sada postignuto i omogućio dalji razvoj.

"Samo sa novim investicijama, niški aerodrom može da drži korak sa ostalim aerodromima u okruženju, od čega će najviše koristi imati upravo građani Niša, kao i svi investitori koji otvaraju fabrike u ovom delu Srbije", istakla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: