Mihajlović: Neće niko da uprti i odnese aerodrom iz Niša

Beograd -- Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u niški aerodrom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najmanje pet do 10 miliona evra potrebno je dodatno da se uloži u infrastrukturu da bi aerodrom opstao, uključujući i novi toranj za koji se radi projekat, navela je Mihajlovićeva, dodajući da niški aerodrom trenutno prihoduje oko 60 miliona dinara, te da ne mogu da isplate ni plate, za koje je potrebno oko 110 miliona dinara.

Ona je istakla da će Vlada nastaviti da ga razvija, kao što je to činila i prethodne tri godine, te poručila da nije tačno da je Grad Niš poklonio aerodrom Vladi.

Podsetivši da je Vlada u prethodne tri godine uložila više od 3,5 miliona evra u niški aerodrom, što je omogućilo da se poveća broj putnika 250 puta, Mihajlovićeva je rekla da je "smešno kad sluša neke kvazipolitičare, poput Zorana Živkovića i drugih", koji govore kako je Grad nešto poklonio Vladi.

"Neće niko da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša, aerodrom ostaje u Nišu i mi ćemo nastaviti da ulažemo u njega i da ga razvijamo, kao što smo radili u prethodne tri godine", rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na pitanja novinara u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ).

Kako je primetila, bez ulaganja vlade u prethodne tri godine, danas bi niški aerodrom imao oko 1.000 putnika, koliko je imao 2014, kad ih je imao 1.335.

"Danas ovaj aerodrom ima više od 330.000 putnika jer smo uložili u njega i nastavićemo da ulažemo", ponovila je.

Ministarka je rekla i da će se ova vlada i dalje "mešati u svoj posao" i da neće dozvoliti da niški aerodrom, koji je važan za Niš, Srbiju i za čitav region jugoistočne Evrope, propadne, niti da mirno gleda kako Nišlije umesto svog aerodroma koriste sofijski.

Ona je odbacila tvrdnje da odluka Gradskog veća Niša da imovinu aerodroma prebaci na republiku ima veze sa koncesijom za Aerodrom "Nikola Tesla" i dodala da će to bi jasno svima kad bude objavljen ugovor o koncesiji.

"Upravo zahvaljujući Vladi i tadašnjem premijeru, a danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Niš je prethodnih nekoliko godina dobio šest novih fabrika i postao saobraćajno čvorište u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju, kroz projekte kao što su Niš-Merdare-Priština, modernizaciju i rekontrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad, završetak Koridora 10 i razvoj niškog aerodroma", podsetila je Mihajlovićeva.

strana 1 od 259 idi na stranu