Srpski gigant "oživljava" već u maju?

Premijerka Ana Brnabić kaže da, posle uspešne prodaje IMT Beograd indijskom proizvođaču "Tafe", očekuje ponovno pokretanje proizvodnje traktora u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.04.2018.

15:27

Srpski gigant
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Moja želja i namera je da na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu u maju imamo predstavljen IMT traktor", rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Brnabićeva kaže da je uspešno izvršena prodaja žiga i dela imovine IMT.

"Kupac je, kao što smo se i nadali, indijski 'Tafe', konglomerat za proizvodnju traktora i poljoprivredne opreme. Nadam se da ćemo sada kao rezultata ovoga imati ponovo pokrenutu proizvodnju traktora u Srbiji, ne samo za ceo region već i šire od toga", kaže premijerka.

Navodi da će se povodom toga čuti sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, te da očekuje da već u utorak bude održan sastanak sa predstavnicima "Tafe" kako bi se uskladila dinamika dalje proizvodnje.

IMT je prodat indijskom proizvođaču traktora "Tafe" za 66,8 miliona dinara.

Jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije IMT prodat je po početnoj ceni od 66,8 miliona dinara, a jedini prijavljeni ponuđač bila je kompanija "Tafe".

Kako je najavljeno, kupoprodajni ugovor će biti potpisan u roku od tri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: