Popović: Prihodi im porasli 160%, a izvoz 9x veći

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je dva nova vladina programa podrške tehnološkim inovacijama ukupne vrednosti 400 miliona dinara

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.04.2018.

13:59

Popović: Prihodi im porasli 160%, a izvoz 9x veći
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

On je istakao da je reč je o nastavku finansiranja programa ranog razvoja i sufinansiranja inovacija, namenjenih unapre]enju inovacionih proizvoda i usluga malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Popović je tokom posete Tršiću gde su domaćim privrednicima predstavljeni programi, rekao da država želi zajedno sa privredom da gradi ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju, a preduslov za to je bliža saradnja nauke i privrede koja se podstiče ovim programima.

Prema njegovim rečma, danas je u Tršiću više od 50 domaćih kompanija, a to je, kako je dodao, najbolji pokazatelj da domaći privrednici imaju vredne i inovativne ideje koje imaju značajan tržišni potencijal.

"O tome koliko su značajna ova dva programa pokazala su preduzeća koja su finansirana u prethodnom periodu, u kojima danas radi više od 480 uglavnom visokokvalifikovanih radnika i čiji su prihodi porasli za više od 160 odsto, dok im je izvoz sada devet puta veći", izjavio je Popović.

Svrha programa je obezbe]ivanje direktne finansijske pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa tržišnim potencijalom u iznosu do 10.000.000 dinara odnosno do 36.000.000 dinara.

Poziv za dostavljanje prijava inovativnih projekata otvoren je od 2. aprila do 1. juna 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: