Ministarstvo: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će nastaviti da ulaže u opremu i razvoj niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, žele da taj aerodrom bude centar avio-saobraćaja čitavog regiona.

"Sva nova ulaganja, kao što će biti izgradnja novog tornja, radovi na infrastrukturi aerodroma, ulaganja u bezbednost i svu drugu potrebnu opremu, posvećena su povećanju broja putnika na aerodromu i gradu Nišu, uvođenju novih linija i pozicioniranju aerodroma 'Konstantin Veliki' kao nezaobilaznog mesta u regionu. ;Pokazali smo da možemo da napravimo najbrže rastući aerodrom u ovom delu jugoistočne Evrope i hoćemo i od 'Konstanina Velikog' da napravimo najbolji mogući aerodrom. Zato želimo da pomognemo Nišu i da zajedno ovo uradimo", navodi se u saopštenju.

To ministarstvo je dodalo da bez dosadašnjih ;ulaganja ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš ne bi imao takav aerodrom i broj putnika koji danas dolaze na "Konstatin Veliki".

"Niš i jug Srbije su od strateške ekonomske, političke i populacione važnosti za Srbiju i zato je vlada Srbije proteklih godina puno uložila u putni, železnički i avio-saobraćaj, dovođenje brojnih investitora i otvaranje velikog broja fabrika. To će nastaviti i dalje da radi", dodaje se.

Gradsko veće Niša u petak je jednoglasno odlučilo da vlasništvo nad niškim aerodromom ustupi državi, što je naišlo na kritike Narodne stranke i Koalicije za decentralizaciju.

Pokret slobodnih građana najavio je da će u subotu popodne u centru Niša podržati protest tim povodom i zatražio od odbornika Skupštine Niša da pokrenu postupak razrešenja gradske vlasti.

strana 1 od 266 idi na stranu