250 novih parking mesta u BG - ukinuta "zona pešačkog prelaza"

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji stupa na snagu 4. aprila, grad dobiti više od 250 novih parking mesta.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

To znači da će od sada u delu gde je bila zaštićena zona od pet metara od pešačkog prelaza, biti moguće parkiranje.

"Do sada je u zakonu postojala zaštićena zona pet metara od pešačkog prelaza, na kojoj nije moglo da bude mesto za parkiranje. Sada je ta zona ukinuta i u gradu ćemo dobiti više od 250 novih parking mesta. Doneli smo i odluku da na 50 parking mesta uradimo mesta za parkiranje bicikala i motocikal i to besplatno", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju uprave grada.

Vesić je rekao da građani koji parkiraju automobile mogu besplatno da koriste bicikle između 9.00 i 21.00, a kojih u gradu ima 450, i to 200 na Adi Ciganliji, dok su ostali raspoređeni kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", centra "Sava" i u garaži Obilićev venac.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine na teritoriji grada je urađeno oko 20 kilometara biciklističkih staza, a plan je da bude urađeno 120 kilometara u naredne četiri godine, kako bi udeo biciklističkog u ukupnom saobraćaju u gradu bio do 10 odsto.

strana 1 od 266 idi na stranu