Strateška obnova zgrada, biće energetski efikasnije

Beograd -- U svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu održan je okrugli sto na temu "Strateški okvir planiranja obnove zgrada".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Organizatori događaja, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Stalna konferencija gradova i opština, okupili su oko stotinu predstavnika lokalnih samouprava iz cele Srbije, kako bi razmenili ekspertsko i praktično iskustvo na temu energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Na skupu su predstavljeni rezultati regionalnog EmBild Horizon2020 projekta, a uz prisustvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, diskutovano je na temu održivog razvoja stanovanja kao javnog interesa, saopštila je nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Okrugli sto je organizovan pod okriljem EE platforme znanja: Deluj lokalno i efikasno, kreirane uz podršku projekta nemačko-srpske razvojne saradnje “Energetska efikasnost u javnim zgradama”, koji sprovodi GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije.

Projekat ima za cilj povećanje energetske efikasnosti u javnim zgradama kroz poboljšanje regulatornog okvira, razvijanje alata za isplativo ulaganje u obnovu škola, razmenu znanja, kao i sprovođenje obuka domara u školama.

strana 1 od 266 idi na stranu