Takmičenje za devojčice preduzetnice - "Uhvati ideju"

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica organizuje se takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „Uhvati ideju”.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

14:55

Takmičenje za devojčice preduzetnice -
Foto: Thinkstock

Takmičenje koje organizuju Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije održava se sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica.

Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja - kako rešavaju neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije. Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi videa na zadatu temu u trajanju do 59 sekundi.

Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad, navodi se u saopštenju.

Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 26. aprila u kompaniji Telenor.

Ove godine Dan devojčica realizuje mo uz institucionalnu podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, koja je počasna pokroviteljka projekta.

Podršku su pružili i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Centar Inventiva, SME Week, kao i IKT kompanije Telenor i Schneider Electric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: