Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, međutim, demantuje ove najave, pišu Večernje novosti.

Finansijska konstrukcija za još 107 kilometara od Požege do Boljara neće biti okončana ovih dana. Pred nama su tek pregovori sa Kinezima, a sva je prilika da će se poslednji deo srpskog puta za južni Jadran graditi kroz privatno-javno partnerstvo ili koncesiju.

Beograd i Boljare, poslednju tačku Koridora 11 u Srbiji, povezaće put dužine oko 270 kilometara. Deonicom Ljig - Preljina, od oko 40 kilometara, automobili voze od novembra 2016. godine. Rok za završetak dela od Obrenovca do Uba, od oko 26 kilometara, jeste kraj ove godine. Za deonicu Lajkovac - Ljig, dužine 24 km, ugovor za izgradnju je potpisan sa predstavnicima kompanije "Šendong haj spid grupa".

Kad je reč o preostale dve deonice do granice sa Crnom Gorom, za prvu, od Preljine do Požege, 30,9 kilometara, u novembru 2017. potpisan je komercijalni ugovor vredan 450 miliona evra. Ugovor je potpisan sa kineskom kompanijom CCCC i očekuje se uskoro odobrenje kredita od kineske Eksim banke za finansiranje ovog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: