"Divlji taksisti posebno zlo", oduzimaće im se automobili

Nije lov, ali jeste vožnja u mutnom - tako pojedinci opisuju rad neregistrovanih taksista.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

16:08

Foto: Thinkstock

Oni koji između gradskog autobusa i linijskog taksija biraju ovo drugo, imaju razloge.

“Dosta češće ide i mnogo ranije stigne nego bus. Što se tiče Futoga, 15 dinara je skuplji samo od autobusa”, kaže jedan od građana.

Cena je jedan od faktora. Da li drugi, a to je bezbednost, putnici u linijskom taksiju uopšte razmatraju.

"Nisam razmišljao o tome. Ne znam, nikad nisam imao osećaj nebezbednosti u taksiju. Kada bih imao, sigurno bih promenio mišljenje o njemu", smatraju građani.

Kakvo mišljenje o svojim kolegama iz sive zone imaju taksisti registrovanih udruženja.

“Neki imaju, kako da kažem, sve - od taksi legitimacije i svih papira, dok neki rade godinama i uvek se tako provlače i to nam više smeta nego ovi linijski”, kaže jedan od novosadskih taksista.

Drugi smatraju da su linijski taksisti "posebno zlo".

"Oni guše i gradski saobraćaj, autobuse, guše i nas, voze po nekim damping cenama”, ističu taksisti.

Po tim cenama voze, najčešće, od Novog Sada do Bačke Palanke, Futoga, Temerina i drugih prigradskih mesta.

Gradsko saobraćajno preduzeće najviše gubi zbog divljih taksista. S druge strane, ti isti taksisti kažu da im se više isplati da plate kaznu, nego da rade legalno.

Tome će Grad da stane na put, uverava član gradskog veća. Nove mere zapravo su stare, ali kontinuirane, objašnjava Aleksandar Kravić. To znači da će policija i inspekcija mnogo češće kontrolisati taksiste na gradskim ulicama.

“To su ključne dve stvari, znači komunikacija između organa koji to rade, a to su policija, inspekcija i sud prekršajnii taj kontinuitet da mi stalno to radimo. Onda možemo da se nadamo nekom rezultatu, kakav će on biti, ne znam, videćemo za pola godine, godinu dana. Šta je do sada sprečavalo da to bude urađeno? Ja na to nemam odgovor”, kaže član gradskog veća za saobraćaj Aleksandar Kravić.

Divlji taksisti plaćaće kazne od 10 pa i do stotinu hiljada dinara, a oduzimaće im i automobile, prvi put na deset dana, drugi na mesec, a treći trajno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: