Nemački div uveo prvo srpsko vozilo sa EURO 6

Autobuski prevoznik Arriva Litas, u sastavu nemačke Dojče Ban Grupe, zaposlio je prošle godine više od 100 novih radnika u našoj zemlji,

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

12:48

Nemački div uveo prvo srpsko vozilo sa EURO 6
Foto: Thinkstock

Ovaj prevoznik koji već pet godina posluje u Srbiji, proširio je vozni park i uveo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji.

Kako je saopštneo iz te kompanije, Arriva Grupa, panervopski provajder usluga putničkog saobraćaja ostvarila je rast prihoda od 4,9 odsto u 2017. godini, što je kompaniji donelo ukupne prihode veće od 5,3 milijarde evra.

Ovaj rast omogućio je Arrivi da uloži blizu 400 miliona evra za unapređenje usluga prevoza putnika u svih 14 zemalja u kojima je prisutna, uključujući i Srbiju.

"U prethodnoj godini smo nastavili da unapređujemo kvalitet naših usluga kako bismo ih učinili udobnijim i atraktivnijim za putnike. Zaposlili smo preko 100 ljudi, proširili vozni park sa novih sedam gradskih i dva turistička vozila, i uveli smo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji", kaže Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas u Srbiji.

Dodaje da je kompanija u cilju jačanja razvoja lokalnih zajednica u kojima posluje, u Požarevcu renovirala autobusku stanicu i izdvojila sredstva za novi projekat u tom gradu - izgradnju novog poslovnog objekta i saobraćajnice, koji je u planu za ovu godinu.

Arriva Litas u Srbiji ima 320 autobusa, 880 zaposlenih i 19,3 miliona pređenih kilometara godišnje. Arriva posluje u okviru Dojče Ban Grupe, koja je prisutna u više od 130 zemalja sveta, sa 300.000 zaposlenih i ostvaruje oko 4,2 milijarde putovanja godišnje.

"To što smo deo velikog sistema, omogućava nam da donosimo nove ideje na tržište, pa smo tako postali prvi autobuski prevoznik sa nosačem za bicikle u Srbiji, i počeli sa implementacijom najsavremenijih softvera za praćenje vozila", naveo je Bogunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: