"Koncesija će privući i druge francuske firme u Srbiju"

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni uveren je će ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma privući mnoge druge francuske kompanije u Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

16:58

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

On je naglasio da u Srbiji danas posluje oko 100 francuskih kompanija koje zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

"Uveren sam da će se taj broj povećati u budućnosti", rekao je Mondoloni na ceremoniji potpisivanja ugovora o koncesiji i podsetio da će Francuska organizovati u Beogradu od 30. maja do 1. juna regionalni biznis forum za 12 zemalja regiona uključujući i Srbiju.

On je naglasio da je ova godina najbolje počela za Francusku i Srbiju jer je srpska vlada odlučila da dodeli koncesiju za beogradsi aerodrom "Nikola Tesla" kompaniji Vansi.

"Taj ugovor je veliki korak za Francusku i Srbiju i želim da se zvanično zahvalim srpskim vlastima predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić i celokupnoj vladi na svom izboru", rekao je ambasador.

Kako kaže odluka da se koncesija dodeli velikoj francuskoj kompaniji omogućiće nastavak i unapređenje razvoja beogradskog aerodroma, te da je to dobar izbor za Francusku, za Vansi, ali je dobar izbor i za Srbiju.

"Mi zajedno želimo da gradimo jedno pobedničko partnerstvo i koristan odnos sa Srbijom zasnovan na dugorovčnom i obostranom prijateljstvu", naglasio je on.

Ambasador je ukazao na istorijsko prijateljstvo Francuske i Srbije i da je želja da se gradi zajednička budućnost.

"Francuska podržava Srbiju u pravcu pristupanja EU, podržavamo reforme u Srbiji i želimo da budemo prisutni u Srbiji. Radimo sa našim srpskim prijateljima kako u domenu politike tako i u domenu privrede", zaključio je Mondoloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: