"Spremni za Vansi, od Er Srbije očekujemo mnogo iznenađenja"

Vršilac dužnosti Aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević izjavio je da su iza aerodroma četiri rekordne godine i da je spreman za "Vansi".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

11:57

Foto: EPA/JASON SZENES

Vlaisavljević je za RTS rekao da je profit aerodroma 2016. godine iznosio 25,8 miliona evra, a 2017. 27,6 miliona evra, što je povećanje od sedam odsto.

"U dva meseca ove godine imali smo 631.000 putnika, što je povećanje od tri odsto. Raduje nas i kargo povećanje od 21 odsto. Imamo letove za Teheran koje obavljaju dve iranske avio-kompanije. Od tridesetak avio-kompanija, a naročito od 'Er Srbije' očekujemo mnogo lepih iznenađenja", rekao je Vlaisavljević.

"Vansi" je najavio da će razvijati interkontinentalne letove.

"'Nikola Tesla' je potpuno spreman, već letimo za Kinu i Njujork. Mislimo da našem partneru 'Vansiju' ostavljamo aerodrom u odličnom stanju", rekao je Vlaisavljević.

On je najavio je da će danas oko 16 časova biti održan i koncert ozbiljne muzike na aerodromu u čast "Vansija", na kojem će biti izvođena dela francuskih kompozitora. "Sa aerodroma će stizati samo dobre vesti i u budućnosti, zaključio je Vlaisavljević.

Predstavnici Vlade Srbije i francuska korporacija "Vansi erports" potpisaće danas ugovor o koncesiji na 25 godina za beogradski aerodrom "Nikola Tesla, a

"Vansi" je jedan od najvećih aerodromskih operatera u Evropi i da godišnje usluži 132 miliona putnika na 200 aerodroma.

Navodi se da će "Nikola Telsa" će biti centrala "Vansija" u jugoistočnoj Evropi sa kojeg će razvijati svoj medjunarodni saobraćaj, a naročito interkontinentalne letove.

Neposredne investicije koje će "Vansi" napraviti su oko 730 miliona evra. Svake godine od šest do 16 miliona evra ići će u budžet Srbije na osnovu takse.

"Vansi" se obavezao da neće otpuštati radnike i da u naredne tri godine neće povećavati takse na aerodromu, što znači da karte neće poskupeti, navodi RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: