Železnice raspisale konkurs, traže 70 radnika

"Infrastruktura železnice Srbije" objavila je javni konkurs za prijem u radni odnos na određeno vreme, ukupno 70 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

16:41

Železnice raspisale konkurs, traže 70 radnika
Foto: Thinkstock

Od toga je 46 saobraćajno transportnih radnika i 24 saobraćajno transportnih tehničara - otpravnika vozova.

Radnici se primaju u radni odnos na određeno vreme do polaganja stručnog ispita, a najduže do 12 meseci, radi osposobljavanja za rad i polaganja stručnog ispita, navedeno je u saopštenju.

Od 46 saobraćajno transportnih radnika, konkurs se raspisuje za prijem 16 kandidata za organizacioni deo Ruma, a prijem 30 kandidata planiran je za organizacioni deo Subotica.

Od 24 otpravnika vozova koliko je planirano za prijem u radni odnos, po 12 ih je predviđeno za organizacione delove Užice i Subotica.

Za saobraćajno transportne radnike potrebno je osnovno obrazovanje, dok je za otpravnike vozova potrebno srednje stručno obrazovanje, zanimanje saobraćajno transportni tehničar.

Za oba obrazovna profila neophodna je i posebna zdravstvena sposobnost, prema Pravilniku o zdravstvenim uslovima koje moraju ispunjavati železnički radnici.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a izbor kandidata biće obavljen 30 dana nakon isteka roka za podnošenje prijava.

Kandidati koji budu položili stručni ispit, zaključuju sa "Infrastrukturom železnice Srbije" ugovor o radu na neodređeno vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: