"Do kraja sezone, kolima celim Koridorom 10"

U Srbiji će do kraja građevinske sezone kolima moći da se prođe celim Koridorom 10, prema Makedoniji i Bugarskoj, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

13:36

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva je odgovarajući na pitanja novinara rekla da je u nedelju otvoreno za saobraćaj još 7,5 km auto-puta u punom profilu na istočnom kraku Koridora 10, od čega 5,5 kod Pirota i dva kod Dimitrovgrada.

Navela je da se sada na tom kraku nastavljaju radovi, kao i opremanje već izgrađena tri tunela - Bancarevo, Sopot i Sarlah.

Istakla je da se na završetak Koridora 10 u našoj zemlji čeka već decenijama i da će to sada biti i završeno.

"Do završetka građevinske sezone ćemo moći kolima da idemo celim Koridorom 10", rekla je Mihajlovićeva.

Zamenik premijera Bugarske Tomislav Dončev je rekao da i ta zemlja planira da izgradi autoput koji će povezati Srbiju i Bugarsku, od Sofije do granice sa Srbijom.

Kaže da neće morati sa bugarske strane da se grade tuneli, kao i da se trenutno radi projektna dokumentacija.

"Nadam se da ćemo u naredne dve i po godine imati završen taj auto-put", dodao je Dončev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: