Koridor 10: Novih 6 traka u saobraćaj, "što pre, bez pompe" FOTO

Beograd -- Na istočnom kraku Koridora 10 otvoreno je za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od toga 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada.

U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo autoputa u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao da će do kraja ove građavinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 km.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 km autoputa u punom profilu na tom dellu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km autoputa u punom profilu.

"Radi se na završetku preostalih 12,5 km najteže deonice Bancarevo - Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje - Pirot".

Paralelno sa tim biće završeno opremanje tru tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mijuk je nakon jutrošnjeg otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno potpredsednica vlade i ministarke Zorane Mihajlović dobili nalog da se te deonice autoputa zbog građana puste u saobaćaj što pre, bez ikakve pompe.

On je rekao da je sada od Crvene Reke do Dimitrovgrada gotovo kompletiran autoput.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mijuk je u ime Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poželeo svim učesnicima u saobraćaju sigurnu i bezbednu vožnju i srećan put.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice: Crvena Reka - Čiflik i Čiflik - Staničenje u dužni od 25,2 km, kao i deonica Sarlah - Pirot Istok, Pirot - Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrad u dužini od 30,5 km.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka od 12,5 km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek - Bancarevo od 9,4 km.

Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje - Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Koridorima Srbije kažu da se izgradnja koridora odvija uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji tog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.

Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.

strana 1 od 266 idi na stranu