"Nećemo da dozvolimo da tri mlinara u Makedoniji prave problem"

Bićemo strpljivi, carinski rat nije u interesu privrede kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: N1

Subota, 17.03.2018.

16:44

(Foto: Thinkstock)

Do 14. aprila moramo da nađemo trajno rešenje za izvoz brašna u Makedoniju, imaćemo sastanak sa našim mlinarima, jer ovo radimo zbog njih. Bićemo strpljivi, carinski rat nije u interesu privrede kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da je imao sastanak s makedonskim ministrom proljoprivrede Ljupčom Nikolovskim na kome je bilo reči o olakšavanjuu trgovine, ali da nije postignuto konačno rešenje, kao i da će novi sastanak biti održan za dve nedelje u Skoplju. Ljajić kaže da se traži model rešenja kako se ista situacija ne bi ponavljala svake godine.

"Nećemo da dozvolimo da tri mlinara u Makedoniji prave problem. Imamo strpljenje, ne želimo carinski rat jer to nije u interesu privrede i odnosa, ali to ćemo uraditi ako ne nađemo rešenje. Do 14 aprila moramo da nađemo trajno rešenje, imam sastanak sa našim mlinarima, ovo radimo zbog njih, bićemo strpljivi do 14. aprila. Ima nekoliko modela. Da se potpuno ukinu markice, drugo rešenje je priznavanje sertifikata, vrlo je prosto ukoliko postoji dobra volja. Mlinari vrše pritisak, nemamo problem s uvozom drugih roba, imamo problem s pšenicom ili brašnom", rekao je Ljajić za N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: