Odbornicima 10.000 RSD za dan, za upravnike do 240 RSD

Sjenica -- Odbornici Skupštine opštine Sjenica usvojili su odluku o davanju saglasnosti na program poslovanja Regionalne turističke organizacije Sandžaka.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Time će ta organizacija, sa sedištem u Novom Pazaru, biti finansirana sa 1,5 miliona dinara.

Lokalni parlament podržao je i usvajanje odluke programa poslovanja sanitarne deponije Banjica za 2018, a za šta će iz opštinske kase biti izdvojeno milion dinara.

Skupština Sjenice usvojila je i odluke o izmenama i dopunama o radu lokalnog parlamenta, pa će dnevnice odbornika biti povećane na 10.000 dinara po jednom zasedanju, a istim izmenama diskusije odbornika za govornicom biće ograničene na jedan minut.

Usvojen je i niz drugih odluka, među kojima se posebno izdvajaju visina naknade prinudnim upravnicima stambenih zgrada koje će se, u zavisnosti od broja stanova u pojedinim objektima, kretati od 105 do 240 dinara po jednom stanu.

Izglasana je i odluka o izmenama utvrđivanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a što će razultirati nižim truškovima za pribavljanje građevinskih i drugih dozvola neophodnih prilikom izgradnje objekata.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) glasali su protiv usvajanja većine odluka obrazlažući da nisu donete u skladu sa interesima građana Sjenice.

Srbija

strana 1 od 266 idi na stranu