Prvi snimci odrona, šta je odnelo konstrukciju FOTO/VIDEO

Na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, na delu gde se odronila zaštitna betonska konstrukcija, počela je sanacija obrušenog potpornog zida.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.03.2018.

13:42

Prvi snimci odrona, šta je odnelo konstrukciju FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Na deonici Predajane - Caričina dolina u sredu se obrušio potporni zid, odnosno manji deo zaštitne kosine 6 i bugarska kompanija Trejs već raščišćava teren.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije i šef projekta Jug na Koridoru 10 Milovan Bekrić rekao je da je do destabilizacije i loma manjeg dela zaštitne konstrukcije došlo zbog topljenja snega i obilnih kiša prethodnih dana.

Ta konstrukcija, kako je naveo, još je bila u izgradnji i trebalo je da osigura celu kosinu.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
“Sačinjen je plan koji podrazumeva čišćenje terena i uklanjanje materijala koji se odlomio, sanaciju i jačanje konsktrukcije kako bi se sa radovima na samoj trasi auto-puta nastavilo što pre, u najkraćem mogućem roku”, rekao je Bekrić.

On je naglasio da se čini sve da taj događaj ne utiče na produženje roka za završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Obrušeni deo kosine je oko 800 kvadratnih metara, što je šest odsto ukupne površine kosine.

Izvođač radova na tom delu je bugarska kompanija Trejs, a stručni nadzor vrši konzorcijum "Louis Berger i Egnatia Odos".

Izvođenje radova finansira Evropska investiciona banka, a ugovorena vrednost radova je 37,51 milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: