Kineski džin stiže u Srbiju: Najveći investitor...

Korporacija Longjuan pauer grup, najveći investitor u vetroparkove u Aziji, namerava da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.03.2018.

13:47

Kineski džin stiže u Srbiju: Najveći investitor...

Kinezi planiraju i proširenje u Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Držvama.

Predsednik Longjuan pauer grupe, Li Enji, izjavio je da su novi projekti u inostranstvu u "ranoj fazi razvoja", da se odnose na zemlje obuhvaćene kineskom inicijativom "Pojas i Put", te da je u planu ulaganje i u Srbiju, prenosi u današnjem broju Egzekjutiv njuzleter (Executive Newsletter).

"Fokusirani smo na zemlje koje su geopolitički stabilne, imaju zdrav regulatorni okvir i dobro uspostavljenu tržišnu ekonomiju", dodao je on.

Ova kineska korporacija je, inače, objavila početkom nedelje da je neto profit u prošloj godini iznosio 608 miliona dolara, što je rast od 8,4 odsto.

Kompanija, koja je deo najvećeg proizvođača struje na svetu, kineskog konglomerata Čajna enerdži investment (China Energy Investment Corporation), osim u Kini, poseduje vetroparkove i u Kanadi i Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: