Brnabić zadovoljna: Veliki broj kanadskih kompanija u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić, razgovarala je sa ambasadorkom Kanade Ketlin Čaba i istakla da je veoma zadovoljna velikim brojem kompanija koje posluju u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

18:55

Brnabić zadovoljna: Veliki broj kanadskih kompanija u Srbiji
(Foto: Thinkstock)

To, kako je rekla, govori o dobrom prvrednom ambijentu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sagovornice su zaključile da postoji pozitivna dinamika u bilateralnim odnosima dve zemlje ostvarena kroz obnovu političkog dijaloga i dobru privrednu saradnju.

Ambasadorka Čaba je rekla da su do sada kanadske kompanije najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali da sada njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT tehnologija, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

"Kanada vidi Srbiju kao stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prepoznaje napore koje Srbija preduzima u rešavanju nasleđenih problema i ostvarenju regionalnog pomirenja", rekla je Čaba i dodala da će Kanada predsedavati G-7 od januara ove godine, te da će prioriteti njihovog predsedavanja biti investicije i globalni rast, rad i zapošljavanje, rodna ravnopravnost, klimatske promene i poštovanje građanskih prava.

Na sastanku je najavljeno skoro potpisivanje Sporazuma o avio-saobraćaju, koprodukcijska saradnja u oblasti filmske industrije, a premijerka Brnabić je uputila poziv ambasadorki Kanade da dođe na otvaranje prve digitalne farme u Srbiji čije se otvaranje očekuje krajem meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: