BG šalje veštake - da li gradnja tržnog centra šteti građanima

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će gradske vlasti obezbediti veštačenje koje će pokazati da li su oštećeni građani koji žive oko gradilišta TC Ada mol.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Veštačenje će izvesti Gradski zavod za veštačenje, kao najrelevantnija institucija u Srbiji, i ona će taj posao započeti već sutra, rekao je Vesić na sastanku sa predstavnicima građana koji žive u neposrednoj blizini gradilišta tog tržnog centra u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu.

Dodao je da će trošak veštačenja platiti grad.

"Kada se završi veštačenje, znaćemo da li ima oštećenja koja su prouzrokovana građevinskim radovima na šoping molu ili ne. Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova, Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku. I investitor i izvođač su ozbiljne kompanije i nemam nikakvu sumnju da će to da urade", rekao je Vesić građanima.

Vesić je obavestio građane o planovima Grada Beograda za razvoj kraja u kome žive, posebno za razvoj marine na Adi Ciganliji i Stare šećerane.

Građani sa kojima je Vesić razgovarao, a koji žive u neposrednoj blizini gradilišta, žalili su se prethodnih nedelja da imaju oštećenja na kućama i stanovima zbog izgradnje tržnog centra.

Vesić je obavestio prisutne građane da su gradske i opštinske inspekcije postupile po svim zahtevima građana koji su se žalili i sprovele postupak u skladu sa zakonom.

"Kako problem nije rešen posle postupanja inspekcije, odnosno kako građani misle da su oštećeni izgradnjom šoping mola, grad Beograd će obezbediti da Gradski zavod za veštačenje, koji je najrelevantnija institucija u Srbiji, od sutra počinje da radi veštačenje", rekao je gradski menadžer.

Vesti

strana 1 od 266 idi na stranu