Stefanović: Otvoreno 170.000 radnih mesta

U prethodne tri godine, zahvaljujući velikom broju stranih investitora, otvoreno 170.000 radnih mesta, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.03.2018.

15:45

Stefanović: Otvoreno 170.000 radnih mesta
Foto: Thinkstock

Stefanović je u parlamentu rekao da ohrabruje sve poslanike da se uključe u raspravu o kvalitetnim amandmanima i objasnio da Predlog zakona o strancima dodiruje i neke druge teme koje su važne za naše društvo, kao što je dobijanje mogućnosti da strani investitori lakše uđu u zemlju.

"Setom zakona regulišemo njihov položaj u našoj zemlji", rekao je Stefanović.

Na kritike lidera Dveri Boška Obradovića da su strani investiori u Srbiji favorizovani i zaštićeni kao "beli medvedi", Stefanović je odgovorio da to nije tačno i da su domaći i strani investitori izjednačeni, te da srpski investitori takođe imaju pravo na subvencije.

On je kazao da je s druge strane, zahvaljujući stranim investitorima, smanjena nezaposlenost u Srbiji.

U Skupštini Srbije danas se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o strancima na koji su poslanici SNS i koalicioni partneri podneli 350 amandmana, a jedan od amandmana kaže da bi trebalo omogućiti stranim investitorima da lakše dobiju dokumenta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: