U Beogradu uređene 22 stanarske garaže

JKP "Parking servis" završilo je radove na rekonstrukciji četiri garaže sa rezervisanim parking mestima, takozvane stanarske garaže.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2018.

17:39

U Beogradu uređene 22 stanarske garaže
Foto: Thinkstock / ilustracija

One su prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića sređene po standardima koje imaju javne garaže.

Reč je o stanarskim garažama "Jurija Gagrina 1", "Jurija Gagarina 2", "Olge Alkalaj" i "Dr Ivana Ribara", naveo je on i dodao da je "Parking servis" je, računajući i te četiri garaže, do sada uredio 22 stanarske garaže.

"Ovim akcijama pokazujemo da nam je stalo da, osim javnih, uredimo i sve stanarske
On je naveo da je "Parking servis" od 2008. do 2013. godine, odnosno u periodu prethodne gradske vlasti, uložilo u sr garaže u prestonici, bez obzira na to što je cena za izdavanje parking mesta beneficirana", naveo je Vesić.
eđivanje stanarskih garaža 175 miliona dinara, dok je u periodu sadašnje gradske vlasti to preduzeće za istu namenu uložilo milijardu i 450 miliona dinara.

"Na taj način smo pokazali da želimo da novac koji dobijamo od građana za parkiranje uložimo u poboljšanje uslova i standarda kako bi garaže bile na evropskom nivou i zaista, sve garaže koje je uradio ''Parking servis'', bez obzira da li su javne ili stanarske, su istog kvaliteta kao i bilo gde u Evropi", rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je uređenje stanarskih garaža po evropskim uslovima postao stanadard u tom preduzeću i istakao da više neće biti moguće da garaže stare 30, 40 godina ne budu renovirane.

"Završili smo ove četiri garaže, a imamo još pet stanarskih garaža na Novom Beogradu koje počinjemo da radimo prvog aprila i očekujemo da ćemo ih završiti za dva do tri meseca", dodao je Čupković.

U stanarskim garažama "Jurija Gagrina 1", "Jurija Gagarina 2", "Olge Alkalaj" i "Dr Ivana Ribara" sanirane su konstrukcije oštećene usled curenja kišnice, urađena hidroizolacija kako unutar objekta tako i na platoima iznad garaža, a kompletne instalacije su proverene i uočeni nedostaci otklonjeni.

U tim garažama je oko 2.600 metara kvadratnih podova popravljeno i premazano specijalnom bojom protiv proklizavanja, okrečeno je oko 6.000 metara kvadratnih zidova, plafona i stubova, kao i fasadnih zidova kod ulaza i izlaza iz garaža. Osim toga, u garažama je osvežena horizontalna i vertikalna signalizacija, a postavljene su i nove info table za korisnike.

U garažama je, između ostalog, kompletno osvetljenje osavremenjeno ugradnjom led svetiljki i postavljenjem detektora pokreta, a na ulazima i izlazima postavljene su nove svetleće reklame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: