Mihajlović: Koridor 11 od velike važnosti za Srbiju

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom Kine Li Mančangom o saradnji u realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2018.

15:46

Mihajlović: Koridor 11 od velike važnosti za Srbiju
Foto: Thinkstock

"Na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, u novembru u Budimpešti, potpisali smo komercijalni ugovor za deonicu Koridora 11 od Preljine do Požege i nadamo se što skorijem potpisivanju i ugovora o finansiranju za tu deonicu", rekla je Mihajlović i dodala da je dogovoreno da kineski i srpski inženjeri što pre počnu s izradom projektne dokumentacije.

Mihajlović je rekla da je drumski Koridor 11, projekat od velike važnosti za Srbiju i da dobro napreduju radovi na deonici Surčin-Obrenovac, saopštilo je Ministarstvo.

Li je rekao da je "između Kine i Srbije najviše zajedničkih infrastrukturnih projekata", navodi se u saopštenju

Sastanku je prisustvovao i Džang Sjaojuen, direktor kineske kompanije CRBC za Srbiju, jednog od kineskih izvođača koji izvodi radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: