Napokon: Hilton u Beogradu spreman da dočeka goste

Hotel "Hilton" biće otvoren u Beogradu do kraja sedmice, izjavio je beogradski gradonačelnik Siniša Mali, preneo je Beoinfo.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.02.2018.

16:22

Napokon: Hilton u Beogradu spreman da dočeka goste
Foto: Grad Beograd

Mali je posle obilaska hotela "Mama Shelter", koji će zvanično biti otvoren 8. marta, rekao da je Beograd 2013. godine imao 67 hotela, a da ih danas ima 95.

"Do kraja ove nedelje otvaramo i hotel 'Hilton'. To je potvrda da su Srbija i Beograd stabilni za investiranje i da turizam postaje dominantna privredna grana. Investicije u hotele su uvek dugoročne i oni koji to čine znaju da moraju da računaju na dugoročnu ekonomsku i političku stabilnost i prosperitet", reako je Mali.

On je dodao da je Beograd samo prošle godine imao prihod 750 miliona evra od turizma, više od milion posetilaca i preko dva miliona noćenja.

"Ove godine želimo da imamo milijardu evra prihoda od turizma, a da bismo to postigli, trebaju nam ovakvi hoteli i ovakvi investitori", rekao je gradonačelnik.

Hilton je luksuzni hotel sa pet zvezdica, koji će imati osam spratova i 242 sobe. Mali je istakao da je za Beograd važno da postoje prestižni hoteli, poput Hajata, Hiltona i Sent Ridžisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: