Hotel u TC Rajićeva: Ovo je Beogradu trebalo FOTO

Beograd -- Hotel iz francuskog lanca Mama Shelter, čije će zvanično otvaranje biti 8. marta u Beogradu, potvrda je da je Srbija dugoročno stabilna za investicije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

To je rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je obišao novi hotel u Tržnom centru u Rajićevoj i naveo da je grad postao bogatiji za nov i moderan hotel, istakavši da je to Beogradu trebalo.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Otvaranjem vrata francuskog Mama shelter u martu, Beograd će imati 95 hotela, što je, podsetio je gradonačelnik, znatno više nego u 2013. kada ih je bilo 67, i pokazuje da je turizam dominantna privredna grana.

"Samo prošle godine Beograd je imao 750 miliona evra prihoda od turizma, više od milion posetilaca, kao i više od dva miliona noćenja turista", kazao je Mali i dodao da je cilj da prihod ove godine bude milijardu evra, a za šta su, kaže, potrebni takvi hoteli i investitori.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Kako je naveo, novi hotel u Rajićevoj zaposlio je 100 mladih ljudi, što je zajedno sa tržnim centrom, 600 novih radnih mesta.

"Tržni centar u Rajićevoj je investicija vredna 80 miliona evra - to je još jedna potvrda da je Beograd atraktivna destinacija, i da smo postali prava meka za turizam", zaključio je Mali.

strana 1 od 272 idi na stranu