"Sjajna vest" - u utorak kreću dizalice i bageri ka NBG

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da je izgradnja nove autobuske stanice, koja će početi u utorak, sjajna vest za Beograđane.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 24.02.2018.

16:43

Foto: Grad Beograd

Kako je istakao, time ne samo da će se smanjiti saobraćajne gužve već Beograd dobija i još jedan novi veliki infrastrukturni objekat.

"Nova autobuska stanica sjajna je vest građane Beograda. Kao što smo i obećali juče je izdata građevinska dozvola za izgradnju nove autobuske stanice. Umesto postojeće u Savskom amfiteatru izgradićemo novu i radovi kreću već u utorak", rekao je gradonačelnik prilikom obilaska radova na projektu Beograd na vodi.

Gradonačelnik je ponovio da će već u utorak bageri, mašine, dizalice...počinju sa radom u bloku 42 gde će biti nova autobuska stanica i precizirao da će radovi trajati 18 meseci.

Naveo je da se radi zajedno sa Beogradskom autobuskom stanicom, s tim da Grad Beograd investira zemljište, a BAS investira novac.

Dodao je da je reč o projektu "prelepe autobuske stanice koja će biti na ponos svim Beograđanima.

"Ne samo da rešavamo saobraćajne gužve, jer dnevno hiljadu autobusa uđe u prostor Savskog amfiteatra, već dajemo Beogradu još jedan veliki infrastrukturni objekat" rekao je Mali.

On je podsetio da je pre godine otvoren "Prokop" i stavljen u funkciju, ponovio da u utorak kreće da se gradi nova autobuska stanica...

"Obećanja koja smo dali ispunjavamo, još jedno veliko gradilište, još jedna velika stvar za Beograđane" poručio je Mali.

Nova autobuska stanica, čija će izgradnja koštati 25 miliona evra, imaće 130 perona i još najmanje 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: