U Zari krenulo po zlu? Vlasniku se za dan istopile 4 mlrd $

Osnivač Zare Amansio Ortega izgubio je 4, 3 milijarde dolara i to samo za jedan dan.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

12:34

U Zari krenulo po zlu? Vlasniku se za dan istopile 4 mlrd $
(Foto: Getty images)

Vrednost njegove kompanije pala je za 4,3 milijarde dolara, pošto su objavljene analize koje pokazuju strah od usporavaja prodaje u Zari tokom kvartala u kome su obično planirani godišnji odmori.

Akcije kompanije Iditeks, matične kompanije Zare, skliznule su čak 7 odsto. Neto vrednost Ortegine kompanije tako se survala na 68 milijardi dolara.

I to nije sve, zbog toga je Ortega na listi najbogatijih ljudi pao na sedmo mesto, a njegovu poziciju (među top 4) zauzeo je Bernard Arnault.

Analitičar JP Morgan čejsa napisao je da bi usporavanje prodaje, moglo da se poveže i sa sve većim brojem popusta, ali i zbog evra.

Investitori su naročito zabrinuti zbog prodaje nakon što je rival H&M u četvrtom kvartalu zabeležio katastrofalan kvartalni pad prodaje i saopštio da će zatvoriti više prodavnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: