Hitno objasniti - gde će biti premešteni splavovi zbog BG na vodi

Udruženja su od gradskog menadžera zatražila da "hitno obavesti javnost kada će i gde splavovi biti premešteni i na osnovu kojeg propisa".

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 24.02.2018.

09:02

Hitno objasniti - gde će biti premešteni splavovi zbog BG na vodi
(Foto: Thinkstock)

Udruženja "Beograđani protiv noćne buke" i "Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku" pozvala su gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića da kaže gde, kada i na osnovu kojeg propisa će biti premešteni ugostiteljski splavovi s leve obale reke Save, prekoputa "Beograda na vodi".

Kako su preneli mediji, Vesić je kazao da će svi splavovi prekoputa "Beograda na vodi" biti premešteni drugde, jer su se građani žalili na buku sa splavova.

Dodao je da će u maju biti useljene prve zgrade "Beograda na vodi", što znači da tada splavovi tu ne smeju da budu.

Udruženja su od gradskog menadžera zatražila da "hitno obavesti javnost kada će i gde splavovi biti premešteni i na osnovu kojeg propisa", i da navede razloge zbog kojih useljavanje zgrada u okviru "Beograda na vodi" iziskuje da se splavovi premeste.

Dodaju da se građani već godinama masovno žale na buku sa ugostiteljskih splavova, ali da se gradska uprava na to nikada nije obazirala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: