"Ovo je slika metroa koji ćete gledati u Beogradu"

Sofijski metro primer je kako će izgledati metro u Beogradu - najsavremenije moguće, izjavio je u Sofiji gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.02.2018.

17:55

Metro u Sofiji Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mali je novinarima rekao da je metro, čija se treća linija gradi, povezao celu Sofiju, te dodao da je to najjeftiniji metro po kilometru, s obzirom na to da je oko 45 miliona evra koštao kilometar metroa.

To je primer koji ćemo mi slediti u Beogradu, naznačio je Mali i dodao da iz iskustva Sofije možemo mnogo da naučimo da mi ne bismo napravili nikakvu grešku već da bi građani dobili najbolji sistem po najboljoj ceni.

"Ovo je slika metroa koji ćete imati priliku da vidite u Beogradu za par godina", podvukao je Mali.

On je ponovio da će 2020. godine početi da se gradi metro u Beogradu, jedna, pa druga linija, koje će činiti sistem sa četiri linije BG voza.

"To je sistem koji će povezati sve Beograđane, koji će Beograd napraviti da bude evropska metropola i sistem koji će rešiti gužve u saobraćaju", rekao je Mali.

On je danas razgovarao sa gradonačelnicom Sofije Jordankom Fandakovom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao metro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: