"Biće sve iseljeno, ne mogu da budu preko puta 'BG na vodi'"

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je sa stanovnicima beogradskog naselja Staro sajmište o problemima koje imaju i načinima kako da budu rešeni.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.02.2018.

08:46

Foto: Thinkstock

Tokom razgovora bilo je reči o vodovodu, kanalizaciji, buci sa splavova, septičkim jamama, deponijama, legalizaciji imovine, održavanju zelenih površina...

Govoreći o kanalizaciji, Vesić, koji je i kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", je rekao da će nadležne službe izaći na teren, uraditi analizu postojeće kanalizacione mreže i utvrditi da li je potrebno da se izgradi nova.

"Ako bude trebalo, radićemo novu kanalizaciju, a budući da je postojeća kanalizacija u ovom naselju izgrađena 1937. godine mislim da ćemo morati da radimo novu", rekao je Vesić navodeći da će se, u tom slučaju, već u junu početi sa izradom projekta.

Kada je reč o vodovodu, on je rekao da postoji deo vodovodne mreže na Starom sajmištu koji je, odlukama iz 2005. godine, isključen iz gradske mreže.

S tim u vezi, on je građanima predložio da izaberu svoje predstavnike koji će učestvovati u radnoj grupi koja će biti formirana u JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” u cilju rešavanja problema. “Ono što je bilo nekada u gradskoj mreži mora ponovo da se priključi na gradsku mrežu”, rekao je Vesić.

On je, odgovarajući na pitanja, naveo da divljih deponija ima po celom gradu, da ih nadležni čiste, ali da taj problem neće biti rešen dok se ne pooštri kaznena politika.

Trenutno ima oko 200 operativnih komunalnih policajaca za ceo Beograd, što je malo, rekao je Vesić i dodao da će ih izmenom zakona biti oko 1.000 i moći će da pokriju ceo grad i kažnjavaju one koji prave komunalni nered.

Vesić je građane obavestio da će Staro sajmište, koje je u Drugom svetskom ratu bilo koncentracioni logor, biti pretvoreno u Memorijalni centar i s tim u vezi naveo da će biti donet Zakon o Starom sajmištu.

“Kada budemo usvojili taj zakon, raspisaćemo međunarodni konkurs za uredjenje. Tu će biti tri muzeja, muzej stradanja Jevreja, muzej stradanja Srba i muzej stradanja Roma”, pojasnio je Vesić i dodao da će Centralna kula, koja je već raseljena, biti pretvorena u neku vrstu obrazovne institucije u kojoj će se prikazivati filmovi o Holokaustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: