Prvi nepalski milijarder širi posao u Srbiji

Nepalska kompanija CG Corp Global je, posle četiri meseca od otvaranja fabrike nudli "Wai Wai” u Rumi, prošila pogon i otvorila novu proizvodnu lliniju.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Reč je o pogonu za proizvodnju čaša za nudle, saopšteno je iz te kompanije.

"Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliko interesovanje kupaca", kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Evropu kompanije CG Corp Global.

Dodaje da su, takođe, započeli proizvodnju belih nudli i da su prve količine isporučene u Englesku i na domaće tržište, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište.

Fabrika nudli u Rumi zapošljava oko 130 radnika, a u jednoj smeni proizvodi 150.000 pakovanja. Do 2020. biće zaposleno više od 400 ljudi. Fabrika se prostire na 6.000 kvadratnih metara, dok površina kupljenog placa iznosi 9,5 hektara, a uređeno je 4,5 hektara. Kompanija ima planove za proširenje i za nove investicije u različitim oblastima.

U sastav nudli koje se prave u Rumi ulazi više od 90 odsto sirovina i repromaterijala iz Srbije. Izvozu je namenjeno 80 odsto proizvodnje.

Proizvodi iz ove fabrike se plasiraju na tržišta Evrope - od skandinavskih zemalja do Portugala, kao i u Ujedinjene Emirate i zemlje Bliskog istoka, a u januaru je započeta saradnja i sa Katarom. Izvoz počinje i u Ameriku i u Kanadu.

Otvaranjem fabrike u Rumi, kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Evropi. Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi milijardera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 272 idi na stranu