Mihajlović: Čeka nas bum u stanogradnji

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u prethodne dve godine udeo građevinarstva u bruto domačem proizvodu povećan sa 4,3 na 6,2 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

11:04

Mihajlović: Čeka nas bum u stanogradnji
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

"To je rezultatat povećane vrednosti infrastrukturnih radova i rasta stanogradnje. Čeka nas bum u stanogradnji, a to je izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi", kazala je ona novinarima pre početka Treće srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture.

Ona je rekla i da je procena da će izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi uposliti građevinsku industriju i da se u naredne dve godine očekuje rast zaposlenosti u građevinarstvu za 10 do 15 odsto, kao i rast zarada.

Kako je istakla, vrednost građevinskih i infrastrukturni radova u 2017. u odnosu na 2016. ; godinu povećana je za 50 odsto i dodala da očekuje da se taj trend rasta nastavi.

"Osnovni razlozi rasta su elektronske građevinske dozvole, jeftinije i brže procedure i ukidanja parafiskalnih nameta u oblasti građevinarstva", rekla je Mihajlović.

Navela je i da u Srbiji trenutno ima 23.369 gradilišta, a da ih je pre četiri godine bilo 570.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: