BG: Počinje izgradnja kružnog toka, problem parcela FOTO

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je raskrsnicu u Resniku na kojoj su počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka i obilaznice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

10:47

BG: Počinje izgradnja kružnog toka, problem parcela FOTO
Foto: Vlada Srbije

Ona je poručila da će, kada radovi budu završeni, to mnogo značiti za građane, privredu i povećanje bezbednosti.

Mihajlovićeva je navela da joj je žao što radovi nisu ranije započeti, jer su na ovoj tački velike gužve u saobraćaju, a dešavaju se i saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.
Foto: Vlada Srbije
"Danas počinju pripremni radovi, imali smo problema sa imovinsko-pravnim odnosima i moram da pohvalim republički Geodetski zavod, oni su to rešili za 11 parcela, a za dvanaestu se nadam da će biti rešena danas. Sa punom mehanizacijom ćemo moći da radimo onog trenutka kada imovinske odnose budemo rešili što je u narednih desetak dana", kazala je.

Dodala je da je važno što se počelo sa pripremnim radovima, te da će za sređivanje kružnog toka i obilaznice biti potrebno ukupno 90 miliona dinara.
Foto: Vlada Srbije
"Grad Beograd, Putevi Srbije, Vlada Srbije radimo zajedno, jer postoje određene tačke u Beogradu o kojima moramo posebno da vodimo računa kada je u pitanju saobraćaj. Jedna od tih tačaka je i ova ovde, a važna je za građane, za bezbednost, za privredu", navela je ministarka.

Navela je da očekuje da, ako najveći radovi počnu u martu, radovi mogu biti završeni do kraja maja ili početka leta, te da nije sporan kružni tok, on se brzo radi, ali potrebno je završiti pristupnu saobraćajnicu.
Foto: Vlada Srbije
Najavila je da će ove godine blizu 200 miliona dinara Putevi Srbije uložiti u te važne tačke na teritoriji opštine Rakovica, samo u održavanje i rehabilitaciju puteva, što misli da je važno za razvoj ove opštine.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da je sređivanje ove saobraćajnice jako značajno za građane Rakovice, a naročito za građane Resnika i one koji ovuda prolaze u tranzitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: