Izraelci uložili 1,8 milrd € u Srbiju: Ostali i kada je najteže

Izraelske građevinske kompanije su investirale u Srbiji 1,8 milijardi evra od 2000. godine, ostale su i tokom globalne ekonomske krize.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

09:46

Izraelci uložili 1,8 milrd € u Srbiju: Ostali i kada je najteže
Foto: Thinkstock

Kompanije su ostale jer su verovale u potencijal srpske ekonomije i privredni oporavak, izjavila je ambasadorka Izraela u Beogradu, Alona Fišer-Kam.

“Imali smo poverenja u ovo tržiste, zbog čega smo ostali i tokom kriznog perioda. Izraelske kompanije su ovde zato što verujemo da se ovde dešavaju dobre stvari, a od velikog značaja za strane investitore su i ekonomska i politička stabilnost koje u Srbiji primećujemo”, izjavila je ambasadorka na trećoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture.

Primetni su i pozitivni makroekonomski pokazatelji i vidljive mogućnosti rasta, a Srbija je, kako dodaje, na 10. mestu u svetu kada je reč o brzini izdavanja građevinskih dozvola prema izveštaju Duing biznis.

Dodaje, međutim, da se očekuje nastavak reformi jer će to ohrabriti ljude koji se bave nekretninama, kao i potpisivanje novih bilateralnih sporazuma, kao što je sporazum o izbegavanju duplog oporezivanja, koji bi trebalo da bude potpisan uskoro.

Opisujući aktuelnu građevinsku situaciju u Izraelu, ambasadorka je istakla da je u proteklih par godina došlo do rasta životnog standarda u toj zemlji i imigracije iz relativno bogatih zemalja, zbog čega je primetan sve veći interes stranih investitora za izraelsku ekonomiju i skok potražnje za nekretninama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: