"Za tri god. za puteve u Boru 500 mil. RSD"

U Boru su Vlada Srbije i JP "Putevi Srbije" u prethodne tri godine uložili oko 500 miliona dinara u putnu infrastrukturu u ovoj opštini.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

08:59

Foto: Thinkstock

Ove godine će biti uloženo još oko 100 miliona dinara, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je posetu Boru, tokom koje će imati sastanke i sa predstavnicima Borskog okruga i Opštine Bor, započela obilaskom deonice Brestovačka Banja-Brestovac, na teritoriji ove opštine. Deonica je duga 3,2 kilometra, a u njenu rekonstrukciju uloženo je 39 miliona dinara.

"Opština Bor nije samo RTB Bor, postoje i drugi potencijali, posebno turistički, jer je ovo možda najlepši deo Srbije. Zbog toga ćemo nastaviti da ulažemo u putnu infrastrukturu, i država i lokalna samouprava, jer je to važno zbog turizma, novih investicija i razvoja", rekla je Mihajlovićeva, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić zahvalio je potpredsednici Vlade na tome što je rekonstruisan put od Brestovca do hotela "Jezero" koji spaja ne samo naselje sa turističkim centrom, već je važan i za povezivanje dve opštine, Bora i Žagubice.

"Za nas je važno da Vlada Srbije stoji iza ovih projekata, a mi ćemo kao opština uložiti dodatni napor i finansijska sredstva da to podržimo", rekao je Milikić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: