Čistka: Od 100 autobuskih stanica samo 5 dobilo licencu

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 100 autobuskih stanica samo pet dobilo licencu i ispunilo zakonom propisane obaveze.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

12:16

Čistka: Od 100 autobuskih stanica samo 5 dobilo licencu
(Foto: Thinkstock)

"Ostali nisu ispunili svoje obaveze i dobili su tačnu informaciju šta treba da urade da bi mogli da dobiju licencu. Oni mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom, zato što su su podneli zahtev, ali su u obavezi da u što kraćem roku te uslove ispune", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona je rekla da su pre dve godine donete izmene zakona, koji je propisao da autobuske stanice do 19. februara ove godine podnesu zahtev za licencu i ispune uslove.

Kako je objasnila, iako su imali dve godine za to, tek sada su počeli da podnose zahteve i to nepotpune.

Mihajlovićeva je dodala da je cilj da građani znaju tačan red vožnje, ko ih vozi, po kojim cenama i kakvim autobusima i dodala da pozivni centar za potrebne informacije treba da urade gradovi i opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: