"Prvi pojekat koji ima cilj da poveže BG i Zagreb"

Protokol o saradnji na projektu rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Zagreb biće potpisan 5. marta prilikom posete hrvatskog ministra Olega Butkovića Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2018.

16:44

Foto: Thinkstock

"Ovo je prvi projekat koji ima za cilj bolje povezivanje Beograda i Zagreba i koji je pokrenut kao rezultat posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj", istakla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nakon potpisivanja protokola, objašnjava, sledeći korak je priprema za zajedničko apliciranje kod Evropske unije za obezbeđivanje finansijskih sredstava, najpre za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a kasnije i za izvođenje radova.

Ona je tokom posete Aranđelovcu istakla, da brzo postizanje dogovora sa hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem, sa kojim se sastala 12. februara u okviru posete srpske delegacije Zagrebu, pokazuje da dve zemlje mogu da intenziviraju saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

"Bolja infrastrukturna povezanost i uklanjanje nefizičkih barijera nešto je na čemu Srbija radi sa svim svojim susedima jer to doprinosi bržem razvoju celog regiona", napominje ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: