"Do 2025. svaka kuća u BG će imati kanalizaciju"

Plan je da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju, istakao je gradski mnadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2018.

14:55

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić obišao je naselje Mali Mokri Lug gde je sa građanima razgovarao o raznim problemima.

Građani su tražili da se pojedine ulice prošire kako bi tuda mogao da prođe javni prevoz kao i da se u nekim ulicama postave ležeći policajci, a bilo je reči i o priključenju bespravne kanalizacije, odnosno mreže koju su građani sami izgradli kada su gradili kuće.

"Do sada nije bilo moguće tu mrežu priključiti na gradsku, jer nije bilo tehničkih mogućnosti. Da bismo rešili taj problem, a veliki deo Beograda ima sličan problem, mi smo u decembru prošle godine na Skupštini grada doneli odluku o priključenju te bespravne kanalizacije", rekao je on.

Pojasnio je da je procedrua vrlo jednostavna - građani se obrate opštini, opština JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i onda njihove ekipe izađu na teren, snime postojeće stanje i priključe mrežu na gradsku.

Od tog trenutka sve kvarove rešava grad, rekao je Vesić i dodao da je to veliko olakšanje za veliki broj građana.

On je, u razgovoru sa građanima, istakao da je Grad Beograd u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uložio 350 miliona evra što je više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

Vesić je naveo da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata, da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tih para ulaže u kanalizaciju, vodovod, puteve, škole, vrtiće...

"Novi projekti zavise od toga šta će biti 4. marta", rekao je Vesić i pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: