Odlaže se prodaja RTB Bora

Izabran je privatizacioni savetnik, sprema se tenderska dokumentacija i nije realno očekivati da se javni poziv raspiše pre maja. kaže izvor Politike.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2018.

08:02

Odlaže se prodaja RTB Bora
(Foto: Thinkstock)

Krajnji rok za raspisivanje tendera za privatizaciju ili strateško partnerstvo za Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji je država odredila za kraj marta, najverovatnije će biti pomeren za kraj juna, piše današnja "Politika".

Prvobitni rok je određen prema memorandumu koji je Srbija potpisala sa Međunarodnim monetarnim fondom posle osme revizije aranžmana.

"U Vladi Srbije, međutim, nezvanično može da se čuje da taj rok, po svemu sudeći, neće biti ispoštovan, a kao novi datum za završetak ovog posla postavljen je kraj juna. Izabran je privatizacioni savetnik, sprema se tenderska dokumentacija i nije realno očekivati da se javni poziv raspiše pre maja", kaže izvor "Politike".

Ovo pomeranje rokova, kako kaže, poslednica je isključivo proceduralnih razloga.

Finansijski izveštaj o poslovanju za 2017. još nije objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, ali u RTB Bor kažu za "Politiku" da posluju pozitivno i da su lane ostvareni poslovni prihodi bili 302 miliona dolara, a rashodi 218 miliona dolara. Dobit je bila pre oporezivanja 84 miliona dolara, a neto dobitak 42, 34 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: